Tenis la BCR Open

Luncanu BCR Open Tenis

Astăzi am asistat pentru prima dată la un meci de tenis live:

Alexandru Luncanu (RO) vs Marcel Granollers (ESP), care a fost câștigat de către spaniol, cu 6-2, 6-7, 6-1. (că tot am învățat cum se spune scorul).

Din experienta mea de mare tenismenă, pot să spun că jocul m-a dat cu bascheţii în sus! Loveau băieţii ăia cu rachetele săraca minge, de-i mergeau fulgii! Nu semăna deloc cu ce făceam eu cu racheta în mână…

Au fost câteva momente când Granollers, frustrat că Luncanu juca mingile aproape de fileu, a dat cu racheta de pământ, dorindu-şi de fapt ca vreo parte acorpului adversarului să prindă o lovitură asemănătoare (nu spunem care). Sau ca zgura să-i sară în ochi! Că prea îl aplaudam noi, românii.

De asemenea, am descoperit că tenisul nu se joacă doar cu rachetele, ci şi cu vocea. Spaniolul avea nişte „arme” de intimidare, pe mai multe voci:

– când ataca şi era în avantaj, era pe silent (cel mult pe vibraţii).

– în situaţii neaşteptate, scotea un icnet scurt, dar ferm: Hea! Ca o palmă la fund, pe neaşteptate.

– când juca la intimidare, gemea un „mmmhhheeeaaaaa”, ce dura de când mingea trecea nivelul fileului către el, până când ajungea înapoi la român.

Uneori îi mai răspundea şi românaşul nostru, dar mai cu bun simţ, că doar nu juca în filme pentru adulţi. A fost un moment în care schimbul de „replici” a fost atât de evident, încât spectatorii au început să râdă. Poate şi pentru că Luncanu îl imita pe Granollers, ca să mai tacă odată!

Deşi meciul de tenis s-a jucat la standarde internaţionale, tot m-am simţit ca în România, când unul din tribună începuse să dea sfaturi de la el de pe islaz: „Haide, mai avem încă 3 ca astea şi gata!”, „Joacă-l psihologic acum!”, „Hai că e terminat, dă-i-o la fileu!”. Nu ştia săracul Luncanu să joace tenis, se pricepea mai bine „domnul” din tribună. Deşi el era cel care pornea aplauzele după fiecare punct câştigat (indiferent de cine), deşi a fost mustrat de către arbitru, deşi lumea era deranjată de gura lui excesiv de mare şi expresivă, el tot nu a tăcut. Ce să-i faci, nu cred că puteam face chetă să îi luăm şi lui nişte ani de acasă, să însumeze măcar 7…

Una peste alta, un meci frumos, păcat că nu a câştigat românul. Vorba aceea: „Aşa-i în tenis!” . Înseamnă că e loc de mai bine… dar cine sunt eu să dau sfaturi?!

Reclame

6 gânduri despre „Tenis la BCR Open

 1. Nu, dar cât timp sunt studentă, se numește că trăiesc o „viata de student”.
  Mi-ar plăcea să mai fac câțiva ani de facultate în plus, dar pentru asta cred că o sa dau la încă o facultate, nu sa repet anii 3 şi 4 prin Politehnica. 😛

 2. Multumesc! Eram si foarte entuziasmata, fiindca fusese prima data cand am vazut un meci de tenis din tribuna 😀

 3. Luncanu e praf! Trebuia sa i se acorde o sansa lui Adrian Ungur. Saptamana dinainte Open-ului BCR, Ungur a jucat o semifinala la Brasov la un turneu de 25000$. Luncanu vine dupa turnee de 10000$ in care nu a facut mare lucru.

  Astia sunt oamenii de la conducerea Federatiei.

  Oricum daca se termina si Hanescu, noi sa fim sanatosi.

  PS: am facut parte din lumea tenisului romanesc. Daca te mai intereseaza ceva in mod special, da un mail. Banuiesc ca tu il poti vedea daca l-am scris in acea casuta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s