E bun – e „papa”. E rau – e „caca”

cacaInspirată fiind dintr-un filmuleţ văzut pe blogul lui fulgerica, fac acum o paralelă: care e cuvântul cu circulaţie internaţională cel mai folosit, şi a cărui semnificaţie o cunosc mai toate popoarele?  CACA!

Da, „caca” este un cuvânt reprezentativ al civilizaţiei noastre, şi „pluteşte” în jurul nostru, de când ne naştem, până când murim. Nu fiţi scârboşi, nu vă gândiţi la chestii mizerabile. Mă refeream doar la cuvânt.

Amintiţi-vă care au fost primele cuvinte pe care le-aţi învăţat: mama, tata, şi caca! Trebuie neapărat să ştii ce e caca! Dacă nu ştii, îl bagi în gură. De aceea, tot ce nu trebuie să bagi în gură, se numeşte, până la vârsta de 2-3 ani, caca.

De când suntem mici, acest cuvânt ne este prezentat ca un etalon, o însumare a tuturor lucrurilor pe care nu vrei să le ai în preajmă ta: toţi copiii chicotesc atunci când îl aud, şi ştiu că dacă se spune despre ceva că e caca, înseamnă că nu ai voie să vorbeşti despre lucrul respectiv, şi nici să îl atingi sau să îl bagi în gură.

Totul porneşte de la părinţi şi bunici, pentru care este mai simplu să ne spună despre ceva că e caca, decât să ne explice că e murdar, sau că pur şi simplu câinele nu se bagă în gură! Copilul care are de-a face cu „caca” va fi arătat cu degetul, spus mamei, tatălui, izolat de către ceilalţi copii de vârstă lui, şi va reuşi să refacă legăturile sociale cu greu, căci acum numele lui se asociază cu cuvântul: „Mihai (a pus mână pe) caca!”

Deşi pentru copiii mici „caca” este un subiect tabu, şi tot ce nu e permis e interesant, ei îşi vor pierde preocuparea pentru acest cuvânt pe măsură ce cresc, şi află despre caca multe alte lucruri noi şi interesante.

Reclame

3 gânduri despre „E bun – e „papa”. E rau – e „caca”

  1. eu cand eram mica nu puteam sa pronunt litera „c” si o pronuntam „t”. oare cum suna cuvantul „caca” spus de mine? 😆

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s