Cum a fost la Lecturi Urbane

Invitatia de pe Twitter suna cam asa: „Haideţi să citim cărţi, să împărţim cărţi şi să cunoaştem oameni! #lecturiurbane „. Si asa a fost.

Particip pentru prima data, desi Lecturi Urbane se afla la a 3-a editie, si mi s-a parut o experienta interesanta.

S-au strans vreo 350 de carti si in jur de 150 de oameni care au avut un singur scop: sa citeasca si apoi sa interactioneze cu calatorii de rand din metrou, pentru a-i determina si pe ei sa acorde o importanta mai mare cititului.

Actiunea s-a desfasurat astfel: ne-am luat fiecare un teanc de 2-3 carti, si ne-am urcat cu totii in acelasi metrou. Mergand de la un capat la altul al magistralei 1, calatorii curiosi si cei mai putin curiosi au primit o carte, si explicatiile de rigoare: campania Lecturi Urbane se adreseaza celor care circula cu mijloacele de transport in comun, si incurajeaza cititul de carti in metrou(autobuz/tramvai/troleibuz). Dupa ce termina de citit o carte, calatorul isi scrie numele pe ultima pagina, si, asa cum a primit-o, o daruieste la randul sau unui necunoscut din metrou.

Reactiile calatorilor au fost dintre cele mai variate: de la tipul care si-a sunat prietenii sa le spuna ca s-a urcat intr-un metrou in care toata lumea citeste carti, pana la cel care a luat cartea desi nu stia sa citeasca, sau cei care au intrebat ce anume trebuie sa faca pentru carte.

Campania a fost un succes, si sper ca de acum incolo, Bucurestiul sa fie insufletit de o dorinta mai mare de a citi carti. Mai multe detalii puteti afla pe orasulciteste.ro sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

Poze:

3 gânduri despre „Cum a fost la Lecturi Urbane

  1. Pingback: Oraşul a citit! (Lecturi Urbane – ediţia a III-a) « Orasul citeste

  2. Pingback: Sala de Lectura Subterana « Alina Nicoleta – Learning Scenography

  3. Pingback: Îmi place proiectul Lecturi Urbane (+ teaser video) - Alexandru Negrea

Lasă un comentariu